Etsi

Tietoa Hoitoon tuleville


Kraniosakraaliterapia on hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii lähes kaikille. Kerrothan kuitenkin jos sinulla on perussairaus, lääkitys, tai jos olet raskaana, niin voin arvioida sopiiko hoito myös sinulle, ja ottaa tarvittavat asiat hoidossa huomioon. Pitkään jatkuneiden tai voimakkaiden oireiden kanssa on aina ensin hyvä käydä lääkärissä.

Aika kannattaa varata sellaiselle päivälle, että voit loppupäivän ottaa rauhallisesti välttäen esimerkiksi raskasta treeniä, ja myös kovaa saunomista kannattaa samana iltana välttää. Jos käyt muissa hoidoissa, esimerkiksi hieronnassa, älä varaa sitä heti kraniosakraaliterapian perään, on hyvä pitää vaikka viikko tai kaksikin väliä, jotta keho saa rauhassa miettiä mitä kraniosakraaliterapia sille antoi. Hoidon vaikutus voi kestää jopa useita viikkoja, joten suositeltu hoitoväli on yleensä n. 2-5 viikkoa.

Hoitoon kannattaa varautua mukavilla vaatteilla jotka eivät purista. Hoidon aikana hoidettava makaa hoitopöydällä, useimmiten selällään, mutta joskus asentoa voidaan tarvittaessa vaihtaa myös päinmakuulle tai kyljelleen jos jokin ote niin vaatii tai selinmakuu on vaikea asento. Tueksi saa tarvittaessa myös tyynyjä esim. polvien alle, pääasia että hoidossa on mukava olla!

Hoitajan otteet ovat kevyitä, ja otetta yleensä vaihdetaan muutaman kerran hoidon aikana, yleisiä otteita ovat kosketus esimerkiksi jaloista, ristiluun päältä, sekä niskan ja pään alueelta. Voimaa ei käytetä, ote on korkeintaan 5g painallus tai kevyt ohjaus johonkin suuntaan. Voit aina sanoa jos joku ote tuntuu ikävältä, niin etsitään parempi.

Hoidon jälkeen muista juoda paljon vettä! Hoito aktivoi kehon nesteaineenvaihduntaa, joten veden juonti on tärkeää ettei keho kuivu ja tule huono olo. Veteen voi myös ripottaa hiukan ruususuolaa tai muuta luonnon mineraalisuolaa, jotta kivennäistasapaino pysyy hyvänä.

Tervetuloa kraniosakraaliterapiaan!
Varaa aika tai kysy lisää: 044 277 8217, myös WhatApp. Laitathan viestin jos en pysty vastaamaan puheluun!